Friday, September 7, 2007

Mega concert


Turneul Golden Brau prin orasele mai de Doamne-ajuta i-a adus aseara in Vaslui pe cei de la Class si Voltaj. Si desigur, butoaiele cu Golden Brau. Locatia - tot Strandul Municipal, dar scena a fost montata special pentru acest spectacol, cam de 2-3 ori mai mare decat cea care sta montata acolo tot anul.

Berea a fost cu 25% mai ieftina (1.5 RON), iar paharul cu 20% mai mic decat de obicei (400 ml). Cum de si-au permis aceasta fantastica reducere de pret ? Pai n-au mai avut scaune, mese umbrelute, sucuri, wc-uri publice. Doar bere si seminte.

Si totusi, audienta a fost cam cat in toate serile de la Zilele Vasluiului - la un loc. Pentru muzica, pentru bere ? De plictiseala ? Am inteles ca bugetul era de austeritate, dar puteau instala 2-3 becuri macar pe aleea de acces.

Cand am ajuns, Class era deja pe scena, dar cu o singura vocalista (parca erau 2, una blonda, una bruneta ?), imbracata in asa fel incat sa adune cat mai multa audienta masculina - din astia care cumpara Libertatea pentru fata de la pagina 5.

De data asta au lipsit indemnurile tipice gen "Hai FC Vaslui", dar din doua in doua melodii, chelbosul de la chitara amintea de inundatiile din judetul Vaslui, de pagube, de ploile care nu se mai opresc, de sosele inundate. Alo, domnu', mai are lumea televizoare pe-acasa, ce-ar fi totusi sa cantati ?

Fiindca solista tot era blonda, ce s-a gandit chelbosul, hai s-o faca de cacao, poate pare mai simpatic in fata multimii. Intre 2 melodii, povesteste ca d-ra blonda a incurcat la ultimul concert numele orasului, strigand la inceputul concertului din Galati "Buna seara, Tulcea!". Apoi, in drum spre Vaslui, credea ca merge sa cante la Suceava, insa instinctul a salvat-o si n-a zis decat "Buna seara!".

Cand a urcat pe scena Voltaj, publicul a intrat in delir (ce D-zeu cautam eu acolo ?!). Au inceput concertul cu unul din hiturile recente - Hai sus.



Zbantuiala, galagie, alea-alea, numai ca melodia e copiata mai mult decat grosolan dupa Word Up, de la Korn. Dar cati din fanii Voltaj au auzit de Korn? Bine ca macar au auzit membrii formatiei.



Chiar, ce cautam eu acolo ?

3 comments:

Anonymous said...

wow, AC/DC, super... cristi minculescu... nu as fie crezut asta despre Voltaj. nu m-a interesat niciodata pana acu...

Anonymous said...

Macar a fost berea rece...

Anonymous said...

Da, mai, dar si Korn's 'Word Up' e cover, sa stii :).

See 'Cameo - Word Up'