Friday, September 7, 2007

Voltaj

Imi place Voltaj. Nu, n-am innebunit. As'noapte, la o ora la care trebuia sa dorm de mult, gasesc pe diferite site-uri informatii despre inceputurile trupei Voltaj. Ignorantul din mine a avut un soc!

Trupa Voltaj a fost infiintata in anul 1982. Au inceput cantand melodii de la AC/DC, au compus si 2 melodii proprii (Nori de hartie, Aceasta-i intrebarea). Distributia initiala a fost:
 • Horatiu Rad - bass
 • Nikki Dinescu - tobe
 • Gabi Nacu - chitara
 • Cristi Minculescu (da, acel Minculescu) - voce
 • Adrian Ilie - chitara
In 1986, din oamenii de la inceput mai era doar Adi Ilie. Au mai venit:
 • Cristi Ilie - voce
 • Amadeo Bolohoi - chitara
 • Dan Mateescu - bass
 • Doru Istudor M.S. - tobe
Dupa alti 2 ani, se schimba chitaristii si basistul, in locul lor venind:
 • Cristi Luca - chitara
 • Gabi Constantin - chitara
 • Valeriu Ionescu - bass

Lasand componenta la o parte si revenind la muzica, Voltaj a inceput ca o trupa de heavy metal / hard rock. Ce-a ajuns, D-zeu cu mila, dar nu asta intereseaza. Trupa si-a lansat primul album abia in 1996, iar piesele au fost selectate din lunga perioada de 14 ani de la infiintare si pana atunci.

Albumul, numit Pericol de moarte, contine 12 piese:

1. Cenusa si diamant - 19902. Siberia - 19903. Arsita noptii - 19884. Ochii tai - 19885. Lumina - 19866. Arma ta - 1996 - asta e deja pop-rock


7. Voi fi din nou al tau - 19878. Singur cu soarta - 19919. Nori de hartie - 198310. Ce va urma - 199211. Pericol de moarte - 1995 - nu e de fapt e melodie, e ordinul de zi al Armatei Romane al Maresalului Ion Antonescu


12. Erou - 1990


Mai jos, poze din vremurile bune:
Va urma ...

5 comments:

quarantine said...

Sunt destul de meseriasi...daca iti place si Iris.

Anonymous said...

chiar nu stiam asta despre voltaj. pacat ca acum au ajuns sa cante ce canta, dar pentru bani ce nu face lumea? bun tare blogul tau( mi l-am pus la Favorites). succes in continuare si sper sa ai tot mai multe subiecte misto ca sa am si eu ce sa citesc :D. chiar as vrea sa vad ce scrii despre balci :)) cred ca as rade un pic. [odrade]

Gabi Blanita said...

@quarantine: E adevarat ca au fost cativa membrii care au trecut de la o trupa la alta. Iris chiar a preluat cateva melodii de la Voltaj in primii ani.

@odrade: Multumesc de apreciere. E bine de stiut ca nu debitez chiar aiurea pe-aici.Daca iti place atat de mult, poti da adresa mai departe. :)

Ana said...

Doamne!!! De vreo 3h caut numele trupei "Voltaj"... ascultam "Pericol de moarte" când eram în clasa a opta, acu' peste 10 ani, si nu stiu de ce de vreo câteva zile tot am în cap cuvintele lui Antonescu "Soldati, va ordon treceti Prutul". Numai asta îmi mai aminteam, si haar n-avea cum se numea trupa. Mersi mult pt. blog-ul tau, si da Voltaj fac totusi muzica de "calitate".

cantafabule said...

IRIS a fost, este si ramane ceea ce este mai bun in rock-ul romanesc. Veniti cu totii la un concert de rock’n'roll. Suporterii IRIS-ului pot acum sa se bucure de un nou site, complet, plin cu informatii updatate, cu fotografii si filmari din concerte, la adresa
http://www.iris-fansite.ro