Wednesday, June 20, 2007

Putina statistica


Toti stim ca americanii sunt in Iraq si se lupta cu Al Qaeda, cu insurgenti, cu teroristi, cu mama lor de musulmani cu turbane si kalashnikoave. Dar cine isi mai aminteste motivele pentru care Iraq-ul a fost invadat ? Si ce lucruri bune s-au intamplat pentru iraqieni de atunci ?

Pai a devenit tara cea mai periculoasa din lume, cu gloante, grenade, mine, raiduri bubuind toata ziua. Nimeni nu a facut o numaratoare a victimelor de partea iraqiana, militari sau civili. In fiecare zi, stirile prezinta omorarea catorva zeci de 'rebeli' si moartea glorioasa a catorva soldati americani. Si americanii inca nu inteleg ca nu au nimic bun de adus pentru locuitorii din Iraq.

Conform datelor oficiale, de la inceputul razboiului (20 martie 2003) si pana acum, au murit 3500 de soldati americani, iar alti 25 000 au fost raniti. Dintre ultimii, 11 667 au fost raniti in asa masura incat nu mai sunt apti de serviciul militar. Momentan, in Iraq sunt 150 000 de soldati americani.

Socotind dupa aceste cifre, pierderile de vieti iraqiene trebuie sa fie mult mai mari, tinand cont de avansul tehnologic al trupelor americane fata de kalashnikovul cel de toate zilele al iraqianului de rand. De asemenea, pierderile materiale sunt imense.

Si la ce bun ?

1 comment:

macabru said...

"Si americanii inca nu inteleg ca nu au nimic bun de adus pentru locuitorii din Iraq."
Ba inteleg foarte bine. Toate luptele se dau pentru petrol, sau alte bogatii. Prea putin ii doare pe ei de Iraq sau orice alta natie, ca tot veni vorba(vezi marea baza de la M. Kogalniceanu, si naivitatea cu care ii pupam in fund pe americani-uite alt subiect interesant pt blog).