Friday, June 15, 2007

California Dreamin' (nesfarsit)


Este castigatorul sectiunii "Un certain regard" din cadrul Festivalului de la Canees. Este debutul in lungmetraj al regretatului Cristian Nemescu. Este un film romanesc care se bucura de colaborarea lui Armand Assante. E un film de vazut la cinema.

Din fericire, filmul este rulat zilele astea la Glendale Multiplex Moldova Mall. Duminica, am de gand sa plec cu trenul de la 12:00 si sa vad proiectia de la 16:00. Cei care vor sa sustina cinematografia romaneasca, sa faca shopping in mall, sa caste gura prin Iasi, sa se plimbe cu trenul, etc. pot sa ma contacteze prin diferite mijloace. The more, the merrier.

Mai jos, sinopsis-ul de pe cinemagia si trailerul oficial al filmului.

Un tren care transporta armament strategic pentru o interventie americana in Kosovo este blocat pentru cinci zile intr-un sat romanesc, in asteptarea unor aprobari oficiale solicitate de seful garii, un mafiot local cuprins de un curios exces de zel. Intimplarea reactiveaza o obsesie romaneasca veche din 1944, cind toata suflarea astepta venirea americanilor. Primarul satului se da peste cap pentru a le face sederea soldatilor americani cit mai placuta, organizindu-le chefuri cimpenesti si programe artistice, dar incercind de fapt sa-i cistige de partea lui pentru a-si regla socotelile cu seful garii. Fata acestuia din urma se indragosteste de unul dintre soldati, dar pentru ca nu stie engleza de fel, il ia pe unul dintre colegii ei de scoala, indragostit in secret de ea, sa-i traduca ce simte pentru american.

2 comments:

Axel said...

Fuck USA!
Fuck Bill Clinton!
Fuck NATO!
:))

quarantine said...

Mai bine nu spun nimic legat de acest "post"...