Friday, August 31, 2007

Day 1 Review

Prima seara a marelui festival a inceput fulminant, cu un show electrizant al Corului pensionarilor, care a tinut spectatorii in picioare (cum au cantat in deshidere, cei 20-30 de rataciti care au venit atat de devreme nu au avut timp sa ia un loc in tribune).

Dupa ce au coborat de pe scena, membrii formatiei au fost intampinati de catre dom' primar, care le-a aplicat la fiecare cate o sarutare pe fiecare obraz. Poate ca aceasta expansivitate ar fi fost trecuta cu vederea daca se limita doar la doamnele pensionare din cor. Dar apoi a trecut si la domnii pensionari.
Au urcat apoi pe scena niste fetite care mai mult se agitau decat cantau, in ceea ce parea a fi un fel de Mamaia copiilor.

La un moment dat, prezentatorul a coborat de pe scena printre oameni ca sa gaseasca o mare voce care sa interpreteze "Zi-i Vasilie, zi-i".

Buna seara! Cum va numiti ?
Cristi.
Cristi, ai voce ?
Da.
Sa-l auzim pe Cristi ...
Zi-i Vasile (rumoare in public, rasete isterice in spate).


Daca ati auzit un suporter fanatic dupa meci vorbind, imaginati-va unul cantand. Asta a fost Cristi.

Sa mai incercam. Am nevoie de o fata. (Serios, avea nevoie omul.) De o fata blonda. (Ce pretentii la el, mai.) Domnisoara, cum va numiti ?
Oana.
Oana, te rog sa canti cu vocea ta frumoasa "Zi-i Vasile", tare pentru toata lumea.
Hai Catrina si-ni arata mai, cum giucai cand ierai fata, mai, mai ...
Vezi ca nu e chiar aceeasi melodie.


Dupa acest moment folcloric, a inceput adevaratul folclor, cu Ionut Dolanescu si Maria Ciobanu. Maria Ciobanu, cu aceeasi voce cu care ne-a obisnuit, iar Ionut, in mare forma. Si cand spun mare, ma refer la sensul propriu - imaginati-va o sfera bombata la mijloc si incinsa cu un brau popular.

Cam asta a fost prima zi. Maina tot o zi cu multa lalaiala. Asteptam sa vina Zdubii.

No comments: