Friday, May 4, 2007

Microsoft + Yahoo = Love

Microsoft Corp. iese la cumparaturi si priveste inspre Yahoo! Inc.

Intr-un articol de azi, New York Post prezinta in exclusivitate ceea ce pare a fi cea mai mare achizitie din industria dot-com. Microsoft a cerut Yahoo sa reinceapa negocierile formale, dupa ce Yahoo a refuzat o propunere similara in urma cu cateva luni.

Decizia Microsoft survine la scurt timp dupa infrangerea in fata Google in cursa pentru DoubleClick, una din marile companii de publicitate online. Google a achizitionat DoubleClick pe 14 Aprilie 2007, pentru 3.1 miliarde $ in cash.

In prezent, Google detine 65% din publicitatea online, in vreme ce Microsoft si Yahoo au in total 27%.

In urma publicarii articolului, actiunile Yahoo au crescut cu 19%, iar pretul tranzactiei pare a fi de 50 miliarde $. In prezent, capitalizarea Yahoo pe Nasdaq este de aproape 40 miliarde $.

Oficial din partea Yahoo si Microsoft au refuzat sa comenteze stirea.


UPDATE: Surse mai mult sau mai putin credibile au afirmat in ultimul timp ca Microsoft este interesata doar de o colaborare cu Yahoo, si nu de o achizitie. Oricare ar fi adevarul din spatele usilor inchise, este greu de crezut ca decalajul fata de Google va mai putea fi recuperat.

Pe finalul sedintei de tranzactionare de ieri, in urma zvonului de mai sus, actiunile Yahoo au pierdut din boom-ul de dimineata, incheind cu "doar" +9,94%.

No comments: