Sunday, June 20, 2010

To'arasa Udrea, ma inclin

Ceea ce n-a reusit Cupa Mondiala, scaderea salariilor si pensiilor, criza economica, intrarea Romaniei in UE, summit-ul NATO de la Bucuresti si in general niciun eveniment din ultimii douazeci de ani, a reusit Elena Udrea. Nici nu ma indoiam de capabilitatile fabuloase ale domniei sale; o persoana care poate conduce doua ministere in acelasi timp, fara sa-i curga un strop de sudoare, nu s-a mai nascut de la Napoleon incoace pe continentul european.

Ce n-au reusit evenimentele de mai sus si a reusit d-na Elena Udrea este o expunere mediatica al carei precedent poate fi constituit doar de Congresele partidului mult iubit de dinainte de 1989. Pentru un strain care deschide astazi pentru prima data pagina de internet a unei agentii de presa romanesti, ar putea avea impresia ca Romania are o populatie foarte redusa (fiecare intelege termenul cum vrea), formata din Elena Udrea si ceilalti.

Printre stirile cu furtuni, coduri colorate emise de ANM (de ce se vorbeste atat de mult despre vreme in Romania?), litoralul in weekend si jafurile armate de la banci, vara este de altfel un anotimp destul de sarac in stiri bombastice. Noroc de batranii care mai lesina de caldura pe strazi.

Ei, intr-o astfel de duminica de vara a reusit Elena Udrea sa monopolizeze pagina de internet a Mediafax. Eu am numarat 44! (PATRUZECI SI PATRU) de link-uri catre stiri cu Elena Udrea, multe din ele repetandu-se. De asemenea, doamna Udrea are mai multe poze cu ea pe homepage-ul mediafax decat are probabil pe propriul telefon mobil. Primele 9 stiri - toate cu Elena Udrea, bineinteles - au cate o poza. In total, 11 poze cu Elena Udrea!. Ceausescu se rasuceste in mormant de invidie; nici el, nici Elena lui la un loc n-ar fi reusit performanta asta.

Si ca sa nu creada cineva ca vorbesc prostii, atasez mai jos niste poze cu site-ul mediafax de duminica, 20 iunie, in jurul orelor 14:00 (click pentru marire).


In concluzie, nu ar fi prea multe de spus. Ca avem o tara de doi bani, ca avem conducatorii pe care-i meritam, ca unii sunt mai presus de lege, ca presa e ahtiata doar dupa senzational, ca nu avem valori, ca nu avem lideri de opinie, ca etc si etc.

Ce pot eu sa fac? Pot sa boicotez mediafax pana vor incepe si ei sa boicoteze nulitatile, pot sa atrag atentia asupra derapajelor de acest gen, pot incerca sa conving persoane cu bun simt sa procedeze la fel. Nu e mult, dar e un inceput, si e ceva concret.
Voi mai intra probabil de 2-3 ori pe mediafax vara asta, sa vad daca s-a schimbat ceva. Daca voi avea din nou impresia ca am intrat din greseala pe pagina de facebook a Elenei Udrea, probabil ca nu voi mai intra niciodata.
Rusine mediafax! Rusine Ele.. n-are.

No comments: