Thursday, April 22, 2010

Ultima grija

In aceasta luna s-au incheiat lucrarile la ultimul tronson al autostrazii suspendate, care leaga A1 de A2, trecand pe la 20-30 de m deasupra Bucurestiului, soferii aflati in trecere putand admira de la inaltime  frumusetile capitalei. In aceasta saptamana a fost inaugurat si pasajul Basarab, iar blocajele de pe podul Grant si de la Gara de Nord au devenit din realitati, amintiri triste. Acum 2 zile, s-au incheiat si lucrarile din Centrul Vechi, iar de azi dimineata, B-dul Aviatorilor este proaspat asfaltat, aratand in sfarsit a bulevard din secolul XXI, si nu a strada din secolul XIX. Problema cablurilor suspendate care sufoca orasul a fost si ea rezolvata, ultimul cablul fiind ingropat astazi in cursul dupa-amiezii.

Toate aceste realizari sunt umbrite insa de o problema grava, majora, aproape de nesurmontat, care a inceput sa-l tina treaz pe d-l Oprescu nopti la rand, si a carei rezolvare a gasit-o intr-un sfarsit: statuia Lupoaicei va fi mutata din Piata Romana in Piata Sf. Gheorghe. Astfel, Bucurestiul a scapat si de ultima sa grija, putand candida in viitor fara nicio problema la titul de "Capitala culturala, economica si de toate a Europei".

Motivatia deciziei de mutare ("ca acolo nu o vede nimeni") este cel putin stupida, dar nu neobisnuita pentru un primar care ne-a obisnuit de-a lungul timpului cu declaratii de asemenea nivel, si chiar mai scazut. Eu, de exemplu, am vazut-o, si mai stiu multi altii ca mine. Daca tot este la capitolul mutari, i-as sugera si o mutare a locului de munca - de la primarie, oriunde altundeva. Ca si-asa nu-l mai vrea nimeni.

Astazi, de pe la amiaza, 4 muncitori spargeau de zor soclul fostei statui. Nostalgicii care treceau zilnic prin Piata Romana mai pot admira statuia in fosta locatie doar in poze. Ca cea de mai jos.

2 comments:

Anonymous said...

Bună Ziua
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Gabi Blanita said...

Ai stat 17 secunde pe blog si ai dat copy paste la un mesaj de un km. Ori citesti/scrii la fel de repede ca Superman, ori minti. Eu cred ca a doua varianta.

Genul asta de promovore ar putea sa prinda exact la publicul pe care voi il ignorati, si anume ascultatorii de manele.

Canta la alta masa.