Sunday, July 13, 2008

Romania, in presa internationala

Daca tot mi-am reamintit parola de la contul Blogger, am zis sa mai scriu ceva. De exemplu, am deschis azi articolul central de pe pagina New York Times, vorbea despre o noua moda in Paris. Cum ca sunt vreo 20,000 de biciclete de inchiriat in oras, preturile sunt modice, lumea face miscare, scade poluarea, etc.













Si la un moment dat:
Still, there have been significant problems with traffic congestion and safety, vandalism and theft. At least 3,000 of the bikes have been stolen — nearly 15 percent of the total, and twice original estimates. Some have been seen in Romania or found in shipping containers on their way to Morocco.
Nu inteleg de ce ar fura cineva o bicicleta de ~20 kg (50 pounds) si apoi ar trece prin atatea incurcaturi pentru a o aduce in Romania. Un Renault, un Peugeot mai inteleg. Da' cu bicicleta ce-ati avut?

Si nu stiu cum se face, dar fiecare bicicleta costa $3,460. Cum sa platesti atat pentru o bicicleta atat de grea, cu o singura viteza si de dimensiune medie ? Se pare ca si alesii francezi au acelasi talent in a cheltui bani publici. Si din nou ma intreb: astia care "importa" bicicletele in Romania se asteapta sa le dea cineva vreun ban pe ele?

4 comments:

Anonymous said...

Eu cred ca s-au gandit ca romanii sunt "fat bastards" si nun le-ar strica exercitiu. :))

Anonymous said...

astea's bune pentru un film SF realizat in Romania;))

quarantine said...

cred ca sunt si electrice...nu numai manuale...sau asa par...

Gabi Blanita said...

Sunt cat se poate de mecanice; si la 20 de kg bicicleta, singurul drum pe care le poti folosi e o panta cu inclinare mare. :)